Video clips over gevolgen van sproeien met pesticiden in Paraguay.

* De oudjes van Tekojoja. (Caaguazú, 14-11-08) Getuigenissen van dorpelingen die naast een sojaveld wonen, dat eigendom is van de burgemeester van hun district Vaquería. De oude man en zijn vrouw zijn bedlegerig en lijden sterk onder de frequente besproeiingen met pesticiden. De burgemeester, die vol trots zijn neoliberale ideeën verkondigt, ontkent iedere vorm van gezondheidsproblemen omwille van de besproeiingen.

*Getuigenis over gifsproeien in de gemeenschap Mariscal Lopez De campesino-gemeenschap Mariscal Lopez, in de Paraguayaanse provincie Caaguazú, wordt bedreigd door het sproeien op gemeenschapsvelden die voor sojatelt werden verhuurd binnen de gemeenschap. Een getuigenis.

*Manifestatie tegen binnendringen van sojateelt in Mariscal Lopez. Verslag van manifestatie op 12 november 2008 in deze gemeenschap. Inwoners verzetten zich er tegen het illegale gifspuiten in het gebied. Mariscal Lopez is een kolonie in de provincie Caaguazú, en lijdt erg onder het uitbreiden van sojavelden binnenin de gemeenschap over de laatste jaren. Maar de inwoners staan sterk om hun gemeenschap leefbaar te houden.

*Sproeien op sojaveld naast school in Yguarory. Leerkrachten van de lokale dorpsschool in Yguarory, in de Paraguayaanse provincie Caaguazú getuigen over het sproeien op een naburig sojaveld diezelfde morgen waardoor zowel leerkrachten als leerlingen ziek werden.

* Strijden om te overleven in Paraguay. Deze videoclip vertelt de trotse strijd van kleinschalige boeren in Paraguay tegen de agro-industrie. Deze laatste bedreigt het voortbestaan van boerengemeenschappen door de intrede van gentech gewassen, een kapitaal-intensieve mechanisering en het rijkelijk sproeien met pesticides. De clip laat zien wat gebeurde op 28 oktober 2008, toen een talrijke groep campesino'a sproeitractoren van Braziliaanse sojaproducenten tegenhielden.